»Bog je namreč samo eden. Samo eden je tudi srednik med Bogom in ljudmi, človek Kristus Jezus« (1 Tim 2,5),

zato v reformatorski Cerkvi spoved ni obvezna. Zato če stopimo pred Boga z iskrenim kesanjem – ali osamljeni ali v gmajni -, in ga rotimo za očiščenje, bomo oproščanje grehov dobili od Njega. On je tisti, ki ima oblast nad oproščanjem grehov.

Posrednika torej ne potrebujemo, pomoči pa smo potrebni velikokrat. Zelo veliko nam že lahko pomaga, če nekomu iskreno povemo o svojih strahovih, težavah, pomislekih. Včasih moramo iz sebe izpustiti tudi jezo in nezadovoljstvo.(Bog ne obsoja takih kretenj in dejanj, dobri primeri za to so tako imenovani maščevalni psalmi.) So tudi primeri, ko potrebujemo nekoga, ki nas usmeri na pravo pot. Dušni pastir poskuša biti opora vsem prepotrebnim, predvsem z močjo molitve, saj svetlo in čisto pot nam lahko pokaže le Bog. Torej ne podcenjujmo moči molitve, saj »Veliko moč ima goreča molitev pravičnega.«. (Jak 5,16b)

Resna naloga naše Cerkve je, da moli za vse (1Tim 2, 1-4), predvsem pa za tiste, ki se obračajo k njej. (Gal 6,10) Zato z veseljem sprejmemo vsako povabilo, bodisi je treba obiskati bolnika, obupanega ali družino. Če tudi Vi želite, da vas obiščemo, prosimo, stopite v stik z nami.